Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarország privatizálása és
  2009-05-03 17:47:53, vasárnap
 
  Magyarország privatizálása és a kétpólusú egypártrendszer

2008. június 20. péntek, 23:00 Magyar Sors Online


"A helyzet annyi­ban változott, hogy a FIDESZ-nek, még kevésbé érdeke odafi­gyelni, hiszen az MSZP-vel ketten maradtak versenyben. Magyarországon szörnyű ármánykodással, politikai oldalváltással, szalámizással, szemtelen, sőt hazug retori­kával és nem utolsósorban pénzzel tönkretették a nemzeti és ra­dikális pártokat. Azt hiszem, ebben a folyamatban az MSZP és a FIDESZ között nincsen mérvadó különbség.(...)Minden törekvés arra irányul, hogy Magyarországon a kétpólusú egypártrendszer uralkodjék, mert akkor teljesen mindegy melyikük van hatalmon, a gazdaság-, a kül-, a pénzügy- és a katonapolitika nem változik, mert a gyar­mattartók érdekeit szolgálják a két párt helytartói, legfeljebb a re­torika más."



Az írás jogvédelem alatt áll, csak 2-3 bekezdés másolható, a teljes írás megtekintéséhez szigorúan meg kell adni a forrás elérhetőségét!

Rozgonyi Ernő:

,,Azok kiáltanak farkast akik báránybőrbe bújtak"

- Azt szokták mondani, a férfiember életének hatvanadik esztendejéhez közel inkább előre, a nyugdíj felé kacsingat, sem­mint hátra a munka világába, ahonnan évtizedek óta kifelé ha­lad. Ön sem követte a szólást, hiszen ötvenhét évesen lépett be 1989-ben a Keresztény Demokrata Néppártba. Mint közgazdász részt vett a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásokon, majd néhány év múlva a MIÉP-ben kötött ki, ahonnan a 2002-es választásokat követően egyszerűen kizárták, ennyi még mindig nem volt ele­gendő, hiszen csaknem hetven évesen megalakította a Magyar Nemzeti Frontot, amelynek beszélgetésünk idején az elnöke.

- Tíz hónappal ezelőtt jegyeztettük be a pártot. Az elhatározás előzményét a MIÉP színeiben eltöltött négy parlamenti esztendő keserű tapasztalatai szolgáltatták, és nem csak nekem, hanem az. elnökség több tagjának is. Rá kellett döbbennünk arra, hogy Csurka István elnök úr a valóságban nem azt követi, sőt képvise­li, amit az írásaiban és a beszédeiben hirdet. Ezzel párhuzamo­san kiderült, a párt vezetése pedig a pénzügyeket kezeli enyhén fogalmazva is gyanúsan. Mit vezetése? Egyetlen személy, akit Papolczy Gizellának hívnak. Nos, ő volt, és szerintem ma is ő a MIÉP gazdasági irányítója, aki arról híres, hogy úgy beszél az em­berekkel, mint kocsis a lovával, és minden fillért másra fordít, mint kellene. Kinézete, műveltsége alapján úgy tűnik, Gizella asszony Csurka úr élet- és üzlettársa. Tíz év alatt, amíg a pártban voltam, esküszöm igazából sohasem derült ki róla valójában ki­csoda. A párt pénzügyein kívül hozzá tartoznak, meg a családjá­hoz, illetve Csurkához meg a családjához a különféle alapítvá­nyok, káefték, részvénytársaságok, meg a fene tudja micsodák. Igazából beszélni sem szeretek róluk, mert annyira szövevényes, és tisztességes emberhez méltatlan históriák ezek, kár az időt pocsékolni rájuk. Különösen az 1998-as választások után, amikor a párt a parlamentbe került, különösen akkor törtek ránk ennek a rosszindulatú asszonynak a dührohamai, szinte naponta... Emiatt elkezdődtek a konfliktusok a párt belső vezetése és a parlamenti frakció néhány tagja, így Balczó Zoltán, Bognár László valamint jómagam között. Ha, tételezzük fel, a mai napon az elnökség hozott egy határozatot, azt Csurka másnap felrúgta, és akit ma még vállon veregetett, azt egy hét múlva lehülyézte.

- Magam is voltam a MIÉP képviselőjelöltje, ezért azt kérem, bánjunk óvatosan a kritikai megjegyzésekkel, hiszen ezt a könyvel azért nem írtam volna meg, hogy Csurkát és holdudvarát lejáras­sam. Egyrészt mára meggyőződtem magam is arról, hogy a lejá­ratáshoz nem szükségeltetik írásmű, másrészt a MIÉP vezetésének, hitelessége és tekintélye annyira összezsugorodott, mint a cipő sar­kára szikkadt sárdarab. A továbbiakban konkrétumokat említsen.

- Kérem, azzal van tele a padlás. Talán a legfrissebb közül meg­említek egyet. Amikor a parlamenti pártok az uniós csatlakozásról egyeztettek, a MIÉP elnöksége azzal küldte tárgyalóasztal mel­lé Csurkát, hogy az ismert körülmények között határozottan elle­nezzük a belépést. Az elnök úr bólogatott, és megfogadta előt­tünk, ő bizony nem írja alá, ha a fene fenét eszik, akkor sem. El­ment. Amikor visszajött, megkérdeztük, mi történt? Aláírtam. Mi­kor látta, kővé dermedünk, akkor megjegyezte, tudjátok ez dra­maturgiailag így volt helyes. Élmény volt nézni, amikor Kovács Lászlónak leesett az álla. Ki a fészkes nyavalyát érdekli Kovács szája? Csurka nevetségessé, sőt szánalmassá tette önmagát. Ez még nem lett volna baj, de hülyének nézte a szavazóinkat, és bennünket is... És akkor azzal jött, hogy a MIÉP elvi alapokon álló párt.

- Miért lépett be 1992-ben, hiszen a KDNP tagja és szakértője volt?

- Azért, mert szemtanúja voltam a munkahelyen a magyar álla­mi tulajdon kijátszásának és elherdálásának.

- Miért, hol dolgozott?

-Én annál a kincstári vagyonkezelőnél voltam gazdasági igaz­gató, amelyik a mnnkásőrvagyont és honvédségi vagyont, vala­mint az egykori szovjet laktanyákat árusította a hozzájuk tartozó egyéb és nagyon értékes létesítményekkel együtt. Addig rendjén volt az ügylet, hogy árusítjuk, hiszen mit kezdjünk az üzemanyagtárolókkal, az épületekkel, a munkásőrcsizmákkal csakúgy, mint a Honvédségi csajkákkal, netán a használaton kívül került repülőterekkel. A baj akkor kezdődött, amikor néhány hónap elteltével rá kellett jönnöm, nem értékesítésről van szó, hanem sok esetben tisztességtelen átjátszásról, röviden korrupcióról. Amikor hozzáfogtam a rendrakáshoz, akkor rájöttem, nem azért volt ren­dellenség, mert nem értettek hozzá azok, akik vezényelték, ha­nem azért, mert a káosz kedvezett igazán a rablóprivatizációnak...

- Tessék, olyan kedves lenni, legalább egy rablóprivatizációs tan­mesébe beavatni?

- No jó, vegyük az olajat, ami abban az időben sokaknak jelen­tett jól jövedelmező fő- vagy mellékállást. Sajnálom a mai napig azt a kisgazda képviselőt, aki a parlamentben az Olajbizottság el­nöke volt, és akit azóta mindenéből kiforgattak.

- A kisgazda Pallagi Lászlóra tetszik gondolni?

-Igen, arra a tisztességes és jóindulatú vidéki magyar emberre, akit a hatalom jobbról-balra, aztán meg fordítva is az ujjai köré csavart. No, ülök az irodámban, mint gazdasági igazgató, amikor Debrecenből keresnek telefonon, méghozzá a főügyész. Azóta szintén ismert név lett az olajbotrány kapcsán...

- Dr. Szeszák Gyuláról van szó?

- Igen, róla,de akkor még nem tudtam kicsoda is valójában. Arról érdeklődött, hogy bizonyos repülőtereket, főként pedig azok üzemanyagraktárait kinek, hogyan, mennyiért adtuk bérbe, vannak-e számlák, például a debreceni repülőtérrel kapcsolatban.

- Amikor Önt a hajdúsági főügyész felhívta, akkor azonnal tá­jékoztatta?

- Megígértem, de előtte visszahívattam őt, valóban az keresett, akinek kiadta magát. Utána tájékozódtam mindazoknál az ügyletekről, amelyeket megemlített, mint gyanús mozgásokat. Kérem, nagyon gyorsan kiderült, hogy mi senkinek nem küld­tünk számlákat, tehát valakik a mi nevünkben hamisították azo­kat. Erre Szeszák úr azt válaszolta, csöppet sincs meglepődve, mert szerinte is irtózatos gazemberség folyik, az olaj körül. Termé­szetesen tette hozzá, akiket eddig kihallgattak, azok állították, ők a vagyonkezelőnek fizettek. A telefonbeszélgetést furcsa intézke­dés követte. Szeszák urat három nap múlva minden különösebb indoklás nélkül leváltották Debrecenben, míg hozzám eljött dr. XY úr, akinek olyan igazolványa lehetett, amelyet csak felmuta­tott, és már ott is volt az irodámban. Pofátlanul vigyorogva leült, majd szinte kéjes hanghordozással megfenyegetett. Rozgonyi úr, azt tanácsolják Önnek valahol, valakik, hogy gondolja meg mivel foglalkozik, és mit csinál, ellenkező estben ötvenezer forintért egy román vagy egy ukrán magát családostól kiirtja.

- Mindezt szemrebbenés nélkül meglehette még az Antall-kormány félidejében is?

- Nézze, az irodámban titkos magnetofon, vagy lehallgató mik­rofon nem volt, legalábbis én nem tudtam róla, így aztán vagy el­hiszi, vagy nem. Mindenesetre a fickó nem szorongott, nem sie­tett, nem kapkodott, hanem amikor a mondanivalóját befejezte, vigyorgó képpel távozott. Nos, ilyen és hasonló körülmények kö­zött döbbentem rá arra, hogy óriási igazságok vannak abban, amit Csurka akkor már a cikkeiben feszegetett, sőt bizonygatott. A te­hetetlenség az elszigeteltség sodort engem az akkor megalakult MIÉP felé.

- Annyit bizonyosan lehet tudni, hogy Szeszák Gyula olyan szállítmányokat talált a különböző pályaudvarokon, amelyek ha­mis papírokkal gurultak városból városba, amíg a megfelelő üzemanyag-tároló helyre nem értek. Azt is tőle hallottam, amikor interjút készítettem vele a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában 1999-ben, hogy az ügyletben főhivatalnokok, főgengszterek és főrendőrök egyaránt benne voltak. A helyszín pe­dig azért lehetett az Ukrajnához közeli térség, mert Ausztriában, például akkor még jóval drágább volt az üzemanyag, mint ná­lunk. Arra is sokan emlékezhetnek, hogy az olajbotrány aktáit a Horn-kormány és 2004-ben a Medgyessy-kormány is évtizedekre titkosította. Talán az unokáink majd megtudhatják, ha őket még érdekli, kik, miért, és mennyiért voltak benne ebben a piszkos és gyilkos játékban. A hálózat résztvevőire utalhat az a tény, hogy csaknem tíz esztendővel később az MDF által leváltott Szeszák Gyulát az Orbán-kormány idején az MDF-es miniszter asszony, Dávid Ibolya tanácsadóként foglalkoztatta.

- Hallottam róla, de arról nem tudok, és nem is érdekel, hogy mindez akár jóvátétel is lehetett mindazért, ami Szeszákkal 1992-ben történt. Gyanút ébreszthet a tájékozottakban, hiszen Boross Péter szerepe a kilencvenes évek elején a belügyben meghatáro­zó volt, akárcsak később az MDF-ben, amikor Dávid Ibolyát párt­elnökké választották. Mindez semmit sem von le dr. Szeszák Gyu­la érdemeiből, aki tisztességesen azt tette, amit egy megyei főügyésznek tennie kellett. A titkosításról annyit, hogy Magyaror­szág a titkok hazája, nehogy a buta nép rájöjjön valamire.

- Ön miért lapított, miért nem lépett jel a visszaélésekkel szem­ben hasonló szigorral, mint a főügyész?

- Azt kell mondanom, hogy nagyon ügyesen fenntartotta a műszaki igazgató és a cégvezető a rendetlenség látszatát, és az ügyek szinte kibogozhatatlan kuszaságát, úgy hogy hiába voltam gazdasági igazgató, nem láttam bele semmibe. A szerződéseket úgy tárgyalták és kötötték meg, hogy azokba beleszólásom nem lehetett, véleményt nem mondhattam, röviden perifériára szorí­tottak... Hát, így festett a privatizáció első két éve az Antall-kor­mány idején, de később sem volt tisztességesebb, és ma sem az...

- Nem haragszik meg érte, de a szavaiból még most is bizonyta­lanság és szorongás érződik, noha ehhez a rablóprivatizációhoz képest a tatárjárás vagy Mohács csak történelmi kisiklásnak tet­szik. Tetézi az aránytalan haszonszerzést az a tény, hogy példá­ul a repülőterek, az üzemanyag-tárolók, a honvédség és a határőrség ruházata, fegyverei nem voltak, beárazva, nem volt igazi ér­tékük.

-Kérem, volt olyan eset, amikor a kezelésünkben lévő repülőtérre olyan gépek szálltak le, amelyekről a mai napig sem derült ki számomra, honnan jöttek, kik ültek benne, és mit hoz­tak vagy vittek... Amikor kihívtam rájuk a rendőrséget, akkor megfelelő helyről odaszóltak, és minden el volt intézve. Borzasz­tó dolgok történtek, ezért nem is akarok részletesen belemenni, mert olyan öngólt rúgok magamnak, hogy hátralévő életemben sem heverem ki. Tény az, hogy félelmetes módon kezelték a va­gyont. Később a félelmeimet legyőzve, mivel engem a pénzügy­miniszter nevezett ki, jelentéseket tettem folyamatosan az illetékes államtitkárnak.

- Történt valami?

- Nem történt semmi...

- Ki volt a miniszter és ki az államtitkár?

- Kupa Mihály nevezett ki, az államtitkár pedig akkor is, most is vezető beosztásban dolgozott és dolgozik. Azért jelenlettem, mert a kinevezésemkor azt mondták, tapasztalt szakember va­gyok, csináljak rendet, mert kupleráj van. Amikor végre akartam hajtani, akkor viszont mindenki meggátolt. Kérem, senki a cég, a minisztérium, az állam sem tudta, mekkora vagyoni kezel. Hogy kezeli, mennyit ér, és mi lesz vele. A reális árakat a kutya sem néz­te meg, hiszen a költségvetésnek kellett befizetni az ellenértékeket. Persze, szakértőt minden üzlet előtt foglalkoztattak, aki úgy szak­értett, hogy mindenkinek jó legyen, csak az országnak ne. Azt ne tessék hinni, ma másként van. Eleinte az államtitkár örömmel fo­gadta a jelentéseimet, majd megváltozott a viselkedése, és csak szurkolt nekem. Ennek az lett a következménye, hogy Szabó Iván miniszter úr fegyelmit indított ellenem az év végi mérleg megha­misítása címén, pedig nem tettem egyebet, csak tételes leltárt ké­szíttettem, ami óriási hiba volt az ő szemükben. A leltár bebizo­nyította, több százmillió forintos a kinnlevőség, ez csípte egyesek szemét, kellemetlen emberré vállam. A fegyelmi eljárást a minisz­ter vezette, a tárgyalás a szakmai hozzá nem értés miatt olykor ka­baré jelleget öltött, végül minden vádpont alól felmentettek. A cél­jukat persze elérték, vagy kollaborálok, vagy megyek a fenébe... Mentem.

- No, mielőtt meg elmenne, tessék már szót ejteni arról is, hogy került oda, hiszen nem akármilyen helyről van szó? Kellett protek­ció?

- Különösebb protekció nem kellett, mert régi és párton kívüli szakemberként a rendszerváltás engem a Szövetkezetek Országos Szövetségénél ért, ahonnan kiváltunk, önállósodtunk. Célunk a pa­nellakások lakóinak szövetkezeti érdekvédelme volt, amelyet egy biztosító intézettel szerettünk volna kiegészíteni... Ekkor megje­lent Akar László elvtárs a SZÖVOSZ vagyonkezelőségének az. igaz­gatója, aki később Horn Gyula államtitkára volt, mellette pedig ott állt a jelenlegi pénzügyminiszter elvtárs Draskovics Tibor, mint jo­gász.

- És Akar elvtársék mit akartak?

- Megszabni a feltételeket, és megmondani, kik lesznek az új biztosítónak a vezetői... Megindult a fúrás, én pedig kijelentettem, noha ötvenkilenc éves vagyok, mégis felmondok. Elmentem a pénzügyminisztérium személyzeti vezetőjéhez, aki éppen szakem­bereket keresett, és mivel azt megelőzően tizennyolc évig a mi­nisztériumban dolgoztam, Kupa Mihály kinevezett... A többit az előbb már elmondtam.

- A kincstári vagyonkezelőtől ment nyugdíjba, mondván, ilyen rablógazdaságban Önnek semmi helye. Miből gondolta, hogy a po­litikai pálya tisztességesebb?

- Nézze, keresztény magyar ember vagyok, aki alig vártam a kommunizmus bukását, és telve voltam reményekkel. Úgy gon­doltam 1989-ben, hogy a Keresztény Demokrata Néppártban a he­lyem, hát oda jelentkeztem. Akkor ismertem meg Keresztes K. Sándor bácsit, akit mindenki így hívott, és akiről nem tudtam, de más sem, hogy ügynök volt a Sándor bácsi, akárcsak Medgyessy Péter.

- Nem gondolt arra, hogy mégis csak jobb lett volna belépni az MSZMP-be, mert akkor könnyebben boldogul, és nem érhetik meg­alázó meglepetések?

- Ha én harminc éve belépek az MSZMP-be, akkor ma én va­gyok a pénzügyminiszter, vagy akár a miniszterelnök, hiszen olyan helyeken dolgoztam, és olyan feladatokat végeztem el, ame­lyek például Medgyessy Péter hatáskörébe tartoztak, aki viszont nem értett hozzá.

- A D-209-es elvtárssal együtt töltött munkásévekről később még szót ejthetünk, de most maradjunk a keresztényeknél, ahol Önt a Nemzeti Kerekasztal tárgyalásokon való részvétellel hízták meg Sa­nyi bácsiék.

- A gazdasági kerekasztal összejöveteleire én megint úgy men­tem, mint aki meg van győződve róla, nemzetgazdasági kérdé­sekről vitatkozunk, makro ökológiai elképzelésekről döntünk, rö­viden arról, hogyan lehet kimászni abból a gödörből, ahová az MSZMP lökött bennünket. Lelkiismeretesen készültem, adatokat gyűjtöttem, felszólaltam, de rá kellett jönnöm, ez a kerekasztal egy blöff, egy pótcselekvés. A tárgyalásokat az önjelölt Széles Gábor vezette, aki MDF színekben már akkor gazdag vállalkozónak szá­mított. Ebből az is következett, hogy az igazán fontos dolgok azok voltak, amelyeket ő vezetett elő, és mi hiába vitatkoztunk vele. Szerintem Szélesnek ez volt az egyik feladata, megakadályozni a kibontakozást.... Elmentem Keresztes Sanyi bácsi pártelnökhöz, és panaszkodtam, ennek semmi értelme, hát érdemi munkát kel­lene végezni... Azt mondta, nem kell kapkodni, meg kell várni, amíg a viszonyok letisztulnak, egyelőre tele vagyunk besúgóik­kal... Mondta ő. Nekem már akkor gyanús volt az öreg, mert aki ennyire fél, az ne vállaljon pártvezetést.

- Akkor csaknem ötmillió munkavállaló gondolt joggal arra, hogy például arról tetszenek vitatkozni és dönteni, miként kerül­hetnek ők részvényesi tulajdonba, mi lesz a szociális támogatásuk­kal, mi lesz a nagyvállalatokkal, sőt, az ágazatokkal...

- Ehelyett az ég egy világon mindenről dumáltak, de a lényeg­ről soha. Az SZDSZ mindent el akart adni, és azonnal, a FIDESZ képviselője ott sem volt. A reform kommunisták tartották a bolse­vik irányt, de vigyáztak arra, hogy a spontán privatizáció ne szen­vedjen csorbát, és az elvtársak kerítésen belül maradjanak... Szó­val a rendszerváltoztatást is azok vezényelték le, akik az ország gazdaságát tönkretették. Gondolja csak el, egy szóval sem említet­ték, hogy eladják az élelmiszeripart, a cementgyártást, a bányákat és mindent? Mi akkor dolgozói részvénytársaságok megalakításá­ban láttuk a jövőt, de erre meg a munkavállalók nem voltak fogé­konyak. Ma mi a helyzet? Csak piacot keresnek a külföldiek, csak fogyasztót látnak bennünk, munkahely pedig egyre kevesebb. Ezek óriási bűnök, és mindegy, szándékosan, vagy naivitásból, de mi követtük el. Mi, és azok, akik utánunk jöttek, egészen a mai na­pig. Tudja, az a legborzasztóbb, hogy tudtuk, nem ér semmit, amit csinálunk, mégis mentünk és sokszor elhitettük magunkkal, meg másokkal is, nélkülözhetetlenek vagyunk. Ma már ki merem jelen­teni, csak szereplői voltunk egy előre megírt színjátéknak, Fekete János, Havasi Ferenc, Németh Miklós, Medgyessy Péter meg a töb­biek írták a szöveget, mi csak betanultuk. De sokszor eszembe ju­tott például Medgyessy, akivel hosszú éveken át együtt dolgoz­tunk a pénzügyben, ő volt a főnököm. Mivel nem léptem be az MSZMP-be, így csak önálló csoportvezető lehettem, feljebb nem engedtek, mert fontosabb volt a politikai hűség, mint a szaktudás. Medgyessy akkor már miniszterhelyettes volt, és főállású ügynök, mint később kiderült. Akkor az 1980-as évek elején nekünk erről fogalmunk sem volt. Időnként kénytelen voltam megjelenni a szí­ne előtt, mert a különböző írásos anyagokat jóvá kellett hagyatni. Gyorsan kiderült, hogy ahhoz a területhez, amelyet én vittem, fo­galma sincs. Mondtam is a kollégáknak, ez a pasas sötét, mint az éjszaka. Mivel szerintem már akkor tisztában volt a képességeivel, hatalmas prédikációikat tartott, aztán minden anyagot sorra vissza­adott átdolgozásra. Az átdolgozás abból állt, hogy az első meg az utolsó mondatot megváltoztattam, másnap elé tettem, és akkor már lelkendezve elfogadta. Ez az ügynökember ma az ország miniszterelnöke. Visszaemlékszem, a háta mögött hányszor kinevet­ték, hányszor kitárgyalták, hogy ennek az embernek micsoda kap­csolatai lehetnek, hiszen szerény képessége ellenére óriási karriert futott be. Nála jóval okosabb embereket viszont a süllyesztőbe tet­tek. Ilyen világ volt. Arról fogalmam sincs, milyen jelentéseket írt rólunk, kinek mikor tett keresztbe, de jobb is így.

Folytatás, a 2. rész itt:

http://magyarsors.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=2446:ma gyarorszag-privatizalasa-es-a-ketpolusu-egypartrendszer&catid=66:fokuszban&am p;Itemid=322


(Részlet Franka Tibor: Azok a szép napok c. könyvéből)


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összejöveteleire, létesítményekkel, pénzügyminiszter, rablógazdaságban, lelkiismeretesen, összezsugorodott, vagyonkezelőnek, hanghordozással, egypártrendszer, visszaemlékszem, megváltoztattam, vagyonkezelőnél, miniszterelnöke, foglalkoztattak, költségvetésnek, kibogozhatatlan, visszaélésekkel, tájékozottakban, szállítmányokat, tisztességesebb, megtekintéséhez, egypartrendszer, megjegyzésekkel, keresztényeknél, mnnkásőrvagyont, nemzetgazdasági, elképzelésekről, élelmiszeripart, vagyonkezelőtől, tisztességtelen, értékesítésről, visszahívattam, elherdálásának, katonapolitika, tárgyalóasztal, pályaudvarokon, kétpólusú egypártrendszer, helyzet annyi­ban, gyar­mattartók érdekeit, írás jogvédelem, teljes írás, forrás elérhetőségét, férfiember életének, nyugdíj felé, munka világába, 2002-es választásokat, elhatározás előzményét, beszédeiben hirdet, párt vezetése, pénzügyeket kezeli, pártban voltam, párt pénzügyein, Magyar Sors Online, Rozgonyi Ernő, Keresztény Demokrata Néppártba, Nemzeti Kerekasztal, Magyar Nemzeti Frontot, Csurka István, Papolczy Gizellának, Balczó Zoltán, Bognár László, Kovács Lászlónak, Pallagi Lászlóra, Szeszák Gyuláról, Amikor Önt, Erre Szeszák, Szeszák Gyula, Magyar Rádió Vasárnapi Újság, Szeszák Gyulát, Dávid Ibolya, Boross Péter, Dávid Ibolyát, Szeszák Gyu­la, Kupa Mihály, Szabó Iván, Szövetkezetek Országos Szövetségénél, Akar László, Horn Gyula, Draskovics Tibor, Keresztény Demokrata Néppártban, Keresztes, Medgyessy Péter, Széles Gábor, Szerintem Szélesnek, Elmentem Keresztes Sanyi, Fekete János, Havasi Ferenc, Németh Miklós, Részlet Franka Tibor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem számIt  Hiányzik  Idő  Szép napot kívánok  Szabolcska Mihály – Ákác...  A Megváltó szolgálatában  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nevem  Irgalom és ítélet  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 20  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Szívem  Németh László tollából  Jó éjszakát  Szép estét  Egy lelki imádság  Popper Péter szavai  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szép napot kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kaffka_Margit  Akik bántanak téged  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nevem  Facebookon kaptam  Png ház  Nem számIt  Png csokor  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Png lepke  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  A sors  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Őrizkednünk kell...  Erdőn  Mi lenne ha  Nem számIt  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Png rózsa csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Éretlen vers  Nem méltó hozzád  Szívem tiéd  Leonardo da Vinci gondolata  Fekete-erdő desszert  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mai harmónia kártyám  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hazára minden embernek szükség...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Irgalom és ítélet  Szép estét  Hiányzik  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
kétpólusú egypártrendszer, helyzet annyi­ban, gyar­mattartók érdekeit, írás jogvédelem, teljes írás, forrás elérhetőségét, férfiember életének, nyugdíj felé, munka világába, 2002-es választásokat, elhatározás előzményét, beszédeiben hirdet, párt vezetése, pénzügyeket kezeli, pártban voltam, párt pénzügyein, különféle alapítvá­nyok, fene tudja, időt pocsékolni, 1998-as választások, parlamentbe került, rosszindulatú asszonynak, párt belső, parlamenti frakció, elnökség hozott, kritikai megjegyzésekkel, könyvel azért, cipő sar­kára, továbbiakban konkrétumokat, legfrissebb közül, parlamenti pártok, uniós csatlakozásról, ismert körülmények, fene fenét, fészkes nyavalyát, magyar álla­mi, kincstári vagyonkezelőnél, egykori szovjet, hozzájuk tartozó, használaton kívül, káosz kedvezett, időben sokaknak, kisgazda képviselőt, kisgazda Pallagi, hatalom jobbról-balra, ujjai köré, olajbotrány kapcsán, debreceni repülőtérrel, hajdúsági főügyész, olaj körül, vagyonkezelőnek fizettek, román vagy, ukrán magát, irodámban titkos, mondanivalóját befejezte, cikkeiben feszegetett, elszigeteltség sodort, akkor megalakult, különböző pályaudvarokon, megfelelő üzemanyag-tároló, ügyletben főhivatalnokok, helyszín pe­dig, olajbotrány aktáit, unokáink majd, hálózat résztvevőire, kilencvenes évek, belügyben meghatáro­zó, megyei főügyésznek, titkosításról annyit, titkok hazája, visszaélésekkel szem­ben, műszaki igazgató, rendetlenség látszatát, ügyek szinte, privatizáció első, tatárjárás vagy, aránytalan haszonszerzést, határőrség ruházata, kezelésünkben lévő, félelmeimet legyőzve, pénzügy­miniszter nevezett, illetékes államtitkárnak, államtitkár pedig, reális árakat, költségvetésnek kellett, államtitkár örömmel, leltár bebizo­nyította, fegyelmi eljárást, minisz­ter vezette, szakmai hozzá, cél­jukat persze, rendszerváltás engem, pa­nellakások lakóinak, biztosító intézettel, jelenlegi pénzügyminiszter, mi­nisztériumban dolgoztam, kincstári vagyonkezelőtől, po­litikai pálya, kommunizmus bukását, gazdasági kerekasztal, önjelölt Széles, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2234
  • e Hét: 16464
  • e Hónap: 27575
  • e Év: 181071
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.